Tropisk fruktsallad med lime och citrongräs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tropisk fruktsallad med lime och citrongräs

Svalkande och söt fruktsallad med tropiska frukter. Lime och citrongräs ger en rolig och syrlig touch till desserten. Välj ut vilken frukt du vill ha, t ex. mango, kokos, persika och pitaya. Servera med vaniljglass och kokosflingor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Finhacka citrongräs samt kärna ur och hacka chilifrukten fint. 
  2. Koka upp vatten, socker, citrongräs och chili i en kastrull. Låt det sjuda någon minut.
  3. Kyl ner citrongräslagen.
  4. Riv en lime och blanda ner skal och finhackad mynta i lagen.
  5. Skär frukterna i bitar och marinera i lagen minst 1 timme. 
  6. Till servering: Servera desserten i djupa tallrikar med lite av lagen, kokosflingor och glass.

Tips

När du gör en fruktsallad, börja alltid med banan och lägg sedan citrusfrukter ovanpå. Då blir inte bananerna missfärgade. Blanda frukten precis innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • blandad frukt t ex mango, banan, papaya, persika, melon, pitaya
Lag
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 msk röd chili
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 lime
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 dl kokosflingor rostade i stekpanna
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan