Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Morotspuckar med fetaost

Riktigt smarriga och nyttiga grönsakspuckar av morötter med smak av fetaost. Servera morotspuckarna tillsammans med kött, fågel eller fisk och en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatis och morötter rinna och ånga av.
  2. Mosa rotfrukterna med en potatisstöt och tillsätt ägg och vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Krydda med oregano, salt och peppar.
  3. Dela degen i 12 bitar (för 4 port). Skär fetaosten i 12 kuber (för 4 port). Lägg en bit ost och en oliv på varje degbit och forma deg runt om till små puckar med mjölad hand.
  4. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs puckarna i och får steka på medelstark värme ca 3 min per sida.
  5. Servera morotspuckarna med sallad och eventuellt rökt skinka i tunna skivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 75 g fetaost
  • 12 gröna oliver
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?