Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Morotspatéer med fetaost

Överraska dina middagsgäster med vackert orange morotspatéer som får extra karaktär av den hackade fetaosten. Tillaga dina mumsiga patéer antingen i vattenbad på spisen eller i mikron före du serverar dem med sallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i margarin eller smör.
  2. Tillsätt grönsaksbuljong av tärning. Koka i ca 15 minuter. Spar spadet.
  3. Mixa grönsakerna med mixerstav eller i matberedare. Krydda med peppar, salt, dragon.
  4. Vispa ihop ägg och rör ner spadet och mellangrädden. Blanda ner äggvispet i morotssmeten. Finhacka fetaosten och vänd ner.
  5. Fyll smeten i 4 lätt smorda portionsformar (för 4 port). Ställ i låg, vid panna på spisen. Täck formarna med aluminiumfolie och häll vatten vid sidan av. Koka tills patéerna stelnat. Eller ställ in i mikron i en ring. Täck och tillaga på full effekt (max 800w) i 12-14 minuter.
  6. Servera med en sallad på isbergssallad, ruccola, tomater och oliver med dressing. Bröd hör också till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora morötter (4 stora morötter motsvarar ca 700 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl grönsaksbuljong (av tärning)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk torkad dragon eller färsk hackad (1 tsk motsvarar ca 1-2 msk färsk hackad)
  • 5 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 100 g fetaost
  • isbergssallad
  • ruccolasallad
  • tomater
  • oliver
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer