Recept: Morotskaka med banan
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Morotskaka med banan

Betyg
23 röster

En saftig morotskaka smakar underbart till fikat eller kaffet. Den här morotskakan med banan är kalasgod och uppskattas av både stora och små. Riv lite kokosflarn över kakan och sedan är den redo att serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009.

Ingredienser

10 bitar

  • 3 morötter (à 100 g)
  • 1 mogen banan
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl olja (t ex olivolja)
  • 1 dl riven kokos
  • matfett och riven kokos eller ströbröd till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform eller liknande med kokos eller ströbröd.
  3. Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och kanel.
  4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
  5. Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.
  6. Grädda 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd.