Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Morotskaka med banan

(6)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En saftig morotskaka smakar underbart till fikat eller kaffet. Den här morotskakan med banan är kalasgod och uppskattas av både stora och små. Riv lite kokosflarn över kakan och sedan är den redo att serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 3 morötter (à 100 g)
  • 1 mogen banan
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl olja (t ex olivolja)
  • 1 dl riven kokos
  • matfett och riven kokos eller ströbröd till formen
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform eller liknande med kokos eller ströbröd.
  3. Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och kanel.
  4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
  5. Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.
  6. Grädda 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd.