Morotskaka med banan

55
9
Morotskaka med banan

En saftig morotskaka smakar underbart till fikat eller kaffet. Den här morotskakan med banan är kalasgod och uppskattas av både stora och små. Riv lite kokosflarn över kakan och sedan är den redo att serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Morotskaka med banan

Ingredienser

10 bitar
3 morötter (à 100 g)
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja (t ex olivolja)
1 dl riven kokos
matfett och riven kokos eller ströbröd till formen

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Sophie

2022-05-21

God! Jag tog 1 dl farinsocker istället för två råsocker och minskade till 1 tsk ingefära + lade till 1 tsk kardemumma. Rekommenderas! Jag serverade även med lite frostingssås (100 g rumstempererat smör, 200 g färskost + 1 dl florsocker som jag vispade ihop + jordgubbar.

Anita

2020-01-28

Otroligt god kaka som jag bakat flera gånger och ibland bytt bort ingefäran mot kardemumma.

Barbara

2017-09-03

God och mycket saftig kaka - men för mycket ingefära för min (och barnens) smak. Nästa gång kör jag hälften ingefära. Däremot inte så sött som andra recept, vilket jag tycker är bra. Baktid och temperatur verkar rätt för min ugn (körde ej varmluft).