Morotskaka med banan
En saftig morotskaka smakar underbart till fikat eller kaffet. Den här morotskakan med banan är kalasgod och uppskattas av både stora och små. Riv lite kokosflarn över kakan och sedan är den redo att serveras.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
10 bitar
3 morötter (à 100 g)
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja (t ex olivolja)
1 dl riven kokos
matfett och riven kokos eller ströbröd till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God! Jag tog 1 dl farinsocker istället för två råsocker och minskade till 1 tsk ingefära + lade till 1 tsk kardemumma. Rekommenderas! Jag serverade även med lite frostingssås (100 g rumstempererat smör, 200 g färskost + 1 dl florsocker som jag vispade ihop + jordgubbar.
Sophie
2022-05-21Otroligt god kaka som jag bakat flera gånger och ibland bytt bort ingefäran mot kardemumma.
Anita
2020-01-28God och mycket saftig kaka - men för mycket ingefära för min (och barnens) smak. Nästa gång kör jag hälften ingefära. Däremot inte så sött som andra recept, vilket jag tycker är bra. Baktid och temperatur verkar rätt för min ugn (körde ej varmluft).
Barbara
2017-09-03