Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Betyg 3.3 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Det är lite nybakad morotskaka över den här gröten. Knäck i ett ägg så blir gröten extra krämig och mättande! Lent mandelsmör, saftiga granatäppelkärnor och söt kokos gör det hela till den perfekta gröten till frukost, som lättare lunch eller kvällsmat.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Morotsgröt med mandelrippel och kokos

Ingredienser

1 portion
1 dl havregryn
1 dl riven morot
2 1/2 dl vatten
1 krm salt
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
2 msk granatäppelkärnor
1 msk rostade chips av kokos
ev färska fikon

Mandelrippel

1 msk smör gjort på sötmandel
1 tsk vatten

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • För mycket vatten

    Karin

  • Inte så förtjust i konsistensen, man skulle nog ha i moroten mot slutet så den va rå.

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi2250 KJ / 537 kCal
Fett28 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47 g
Protein19 g

Testa liknande recept

  • Silverlök och granatäpple
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokos- och risplättar
    Betyg 3.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad