Morots- och äppelsoppa med örtiga laxspett
En läckerhet både för öga och gom finner du i denna lite söta soppa som bjuds ihop med smarriga laxspett. Medan din morots- och äppelsoppa kokar så steker du laxen fin och penslar på aromatiska örter. Servera din goda soppa med laxen och len yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011
Ingredienser
4 portioner
4 - 5 morötter (5 morötter motsvarar ca 500g)
4 röda äpplen (4 äpplen motsvarar ca 550g)
1 gul lök
2 msk färskriven ingefära
8 dl vatten
1 1/2 hönsbuljongtärningar (1 1/2 buljongtärningar motsvarar 2 msk konc kycklingfond)
1 dl matyoghurt till servering
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Örtiga laxspett
1 msk frysta örtkryddor provencale
finrivet skal av 1 tvättad citron
2 msk juice av citron
8 frysta, tinade spett av lax (8 spett motsvarar ca 480g)
2 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Riktigt god soppa, blev totalt överraskad. La i lite vitt vin och paprika krydda för att få lite must och mer smak.
Jannike
2014-08-06