Morot- och avokadosallad

En vacker sallad med en utmärkt kombination av de spänstiga morötterna och mjuka, kladdiga avokadon. Du blandar även i lök, rostade sojabönor och basilika och ringlar slutligen över olivolja och balsamvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Ingredienser
4 portioner
6 morötter
1 färsk lök eller liten späd purjolök (1 lök motsvarar 1 liten späd purjolök)
2 avokador
1 dl rostade, salta sojabönor eller rostade pinjenötter (1 dl sojabönor motsvarar 1/2 dl pinjenötter)
Dressing
2 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stlitet kul att min kommentar ligger kvar. Det här är - så många år senare - men det har kommit att bli en ständigt återkommande rätt på vår meny! Alla gillar den, särskilt gott blir det när de egenodlade morötterna är tillgängliga!
Birgitta
Mycket gott, treårige Jesper åt med god aptit, medan hans tvillingsyster ännu inte "vågat" prova. Men - rostade salta sojabönor - hittas var ?
Birgitta