Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Baka eget bröd med bönor! Här ett recept på glutenfritt bönbröd med svarta bönor, nötter och torkad aprikos i smeten. Saftigt, smakrikt, fullproppat med protein och fibrer och hur gott som helst.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Ingredienser
1 bröd
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
2 dl kokande vatten
1/2 dl flytande honung
3 dl havremjöl (på ren havre för glutenfritt) + extra att strö över brödet
2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt (3%)
2 dl nötter t ex hassel- och valnötter
1 dl strimlade torkade aprikoser
Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi12323 KJ / 2946 kCal
Fett139 g
Salt15 g
Kolhydrater280 g
Protein101 g
Kommentarer
Jättegott 👌
Ingrid
2025-05-31Mitt bröd vägde 880g så 100g innehåller ca 335kCal.
Anna-karin
2025-05-20Kan ni snälla ändra näringsvärdet till per 100g?
Anna
2024-12-08