Mörk chokladkräm med apelsin

Betyg 3.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mörk chokladkräm med apelsin

Apelsin och mörk choklad är en oslagbar smakkombo. I den här enkla desserten serveras saftiga apelsinfiléer med en rik chokladkräm sötad med honung. Toppa med knapriga rostade solroskärnor och efterrätten är klar.

Mörk chokladkräm med apelsin

Ingredienser

4 portioner
100 g mörk choklad (70%)
2 1/2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung
4 apelsiner
2 msk socker
1/2 dl saltade och rostade solroskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Frisk och god efterrätt som man kan förbereda i förväg genom att lägga i olika behållare för att sedan bara lägga upp när det är dags för servering. Jag använder vaniljglass på apelsinen och lägger chokladkrämen på glassen och toppar med solroskärnorna. Mycket uppskattat!

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi1908 KJ / 456 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater43 g
Protein5.7 g

Testa liknande recept

  • Jordgubbar i vit choklad
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Yoghurtglass med hallon och apelsin
    Betyg 3.4 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mandel- & fikonbollar
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel rocky-road
    Betyg 2.6 av 5.128 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladbiskvier
    Betyg 3.8 av 5.151 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad