Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mörk chokladkräm med apelsin

Apelsin och mörk choklad är en oslagbar smakkombo. I den här enkla desserten serveras saftiga apelsinfiléer med en rik chokladkräm sötad men honung. Toppa med knapriga rostade solroskärnor och efterrätten är klar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i mikro eller i en skål i ett vattenbad.
  2. Blanda chokladen med crème fraichen och honungen och rör det slätt.
  3. Skala och skär ut hinnfria klyftor av apelsinerna.
  4. Smält sockret i en stekpanna. När sockret fått en gyllene färg rörs solroskärnorna ner. Häll sedan upp dem på ett bakplåtspapper.
  5. Servera chokladkrämen med apelsinklyftorna och solroskärnorna.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) alternativt en ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • 4 apelsiner
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl saltade och rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1908 kJ / 456 kCal