Mörk chokladkräm med apelsin

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
1
Mörk chokladkräm med apelsin

Apelsin och mörk choklad är en oslagbar smakkombo. I den här enkla desserten serveras saftiga apelsinfiléer med en rik chokladkräm sötad med honung. Toppa med knapriga rostade solroskärnor och efterrätten är klar.

Mörk chokladkräm med apelsin

Ingredienser

4 portioner
100 g  mörk choklad (70%)
2 1/2 dl  crème fraiche
1 msk  flytande honung
4   apelsiner
2 msk  socker
1/2 dl  saltade och rostade solroskärnor

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) alternativt en ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Frisk och god efterrätt som man kan förbereda i förväg genom att lägga i olika behållare för att sedan bara lägga upp när det är dags för servering. Jag använder vaniljglass på apelsinen och lägger chokladkrämen på glassen och toppar med solroskärnorna. Mycket uppskattat!

Anna

2015-08-09

Näringsvärde per portion

Energi1908 KJ / 456 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater43 g
Protein5.7 g

Testa liknande recept

Yoghurtglass med hallon och apelsin
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Honungsrostade solroskärnor med skuren frukt
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färskostkräm med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad sardellpotatis
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar i vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödkålssallad med apelsin och aprikoser
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga