Mörk chokladkräm med apelsin
Apelsin och mörk choklad är en oslagbar smakkombo. I den här enkla desserten serveras saftiga apelsinfiléer med en rik chokladkräm sötad med honung. Toppa med knapriga rostade solroskärnor och efterrätten är klar.
Ingredienser
4 portioner
100 g mörk choklad (70%)
2 1/2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung
4 apelsiner
2 msk socker
1/2 dl saltade och rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1908 KJ / 456 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater43 g
Protein5.7 g
Kommentar
Frisk och god efterrätt som man kan förbereda i förväg genom att lägga i olika behållare för att sedan bara lägga upp när det är dags för servering. Jag använder vaniljglass på apelsinen och lägger chokladkrämen på glassen och toppar med solroskärnorna. Mycket uppskattat!
Anna
2015-08-09