Mjuk pepparkaka med lingongrädde

289
1
Mjuk pepparkaka med lingongrädde

Mjuk pepparkaka med lingonsylt och grädde är en enkel och saftig kaka att baka till jul. Ett lätt recept att röra ihop och grädda i bakform eller långpanna. Den mjuka pepparkakan får sin juliga smak av gräddfil, nejlika, kanel och ingefära.

Mjuk pepparkaka med lingongrädde

Ingredienser

8 bitar
matfett till formen
ströbröd till formen
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk mald ingefära
1 1/2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald kanel
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
2 tsk bakpulver

För alla

Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos. Servera med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt vispbart gräddalternativ.

Näringberäkningen är beräknad per bit.

Gör så här

Tips

Om kakan ska frysas så skär den i bitar innan. Lätt att ta fram så många bitar som går åt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

289

Kommentar

Maria

2016-12-10

Mycket god men jag var tvungen att grädda den 45 min instället för 35 min så kanske varierar pga vad man har för ugn.

Näringsvärde per portion

Energi 1772 KJ / 424 kCal
Fett 26 g
Salt 0.36 g
Kolhydrater 43 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden