Mixad charktallrik

Mixad charktallrik är en god och smakrik sallad av salami, pickles och haricots verts med läckra tillbehör som mortadellarullar och pinnar av parmaskinka och färskost. Denna härliga tallrik tillagas på under 45 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Ingredienser
4 portioner
Sallad
70 g salami
1 liten rödlök
1 kruka persilja
125 g haricots verts (bönor) ev frysta
1 dl mixed pickles
1/2 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
Mortadellarullar
100 g champinjoner
2 msk färdig vinägrettdressing
100 g mortadella (stora skivor)
rucolablad
Parmapinnar
100 g färskost
8 skivor parmaskinka (8 skivor motsvarar ca 80 g)
8 grissini (brödpinnar)
Till servering
1 bit Cambozola (ost)
färskt bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölk och gluten.
Gör glutenfri: använd gurkstavar i stället för grissini till parmaskinkan och välj glutenfritt färskt bröd till cambozolan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer