Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Minted brownies

Gör lyxiga brownies med en smak av mint. Du gör detta recept på minted brownies med bland annat blockchoklad, brun farin, ägg, hasselnötter och hushållsarom med pepparmint. Garnera med en kvist av färsk mynta och servera som efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält margarinet i en vid kastrull på spisen. Grovhacka blockchokladen. Rör ner den, farinet och vattnet i margarinet. Låt det smälta ihop på svag värme. Tillsätt vaniljsockret och snabbkaffet. Ta av från värmen och låt svalna lite.
  3. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Tillsätt chokladsmeten och äggen.
  4. Grovhacka hasselnötterna. Rör i dem och pepparmintaromen. Blanda väl. Häll smeten i en smord form (ca 20x20 cm, för 16 st), smeten ska täcka ca 2 cm upp på kanterna.
  5. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i rutor.
  6. Pudra med florsocker före servering. Garnera ev med en färsk myntakvist.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 50 g margarin
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 1/2 dl Brun Farin
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk snabbkaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 50 g hasselnötter
  • 1 tsk hushållsarom (med pepparmint)
  • florsocker
  • ev färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer