Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kolakräm med pepparkaka

En både krispig och krämig efterrätt med frisk smak av matyoghurt, söt kolasås, syrliga lingon och kryddiga pepparkakor. Passar utmärkt att servera efter julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda matyoghurt, stött snabbkaffe, kanel, färdig kolasås och vaniljsocker.
  2. Fördela i fyra skålar och ställ i kylen.
  3. Servera krämen med frysta, tinade lingon eller blåbär, krossade pepparkakor och extra kolasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl matyoghurt (10%)
  • 1 msk stött snabbkaffe
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 dl färdig kolasås
  • 1 msk vaniljsocker
Till servering
  • frysta, tinade lingon eller blåbär
  • krossade pepparkakor
  • kolasås
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer