Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Cookies med After Eight

Gillar du cookies? Gillar du After Eight? Då kommer du att älska dessa chocolate chip cookies med After Eight! Blanda kakdegen med chokladbitar, grädda i ugnen och lägg direkt på After Eight-plattorna som smälter in i kakan. Låt kyla innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 36 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C (175°C varmluft).
  2. Smält smöret och blanda det med sockret i en skål.
  3. Tillsätt äggen och blanda. Hacka chokladen och häll ner i skålen. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandingen lite i taget. Se till så att degen går ihop ordentligt.
  4. Dela degen i 36 bitar (för 36 kakor). Rulla till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna lite och grädda kakorna i ca 10-15 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och lägg direkt en After Eight på varje kaka och låt den smälta. Kyl ner kakorna innan servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Nestlé.

Ingredienser

Portioner: 36 st
  • 225 g smör
  • 2 1/4 dl strösocker (2 1/4 dl motsvarar ca 200 g)
  • 2 ägg
  • 200 g choklad
  • 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 370 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 36 bitar after eight
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer