Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Miniscones med chili och ost

Här är en fyllig och smakrik variant på klassiska scones, som blir otroligt saftiga, krämiga och tjusiga. Minisconesen är goda att servera med cream cheese och eventuellt marmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver. Tillsätt smör i kuber, mjölk och salt.
  3. Arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda in ost och chiliflakes.
  4. Forma till en rulle, dela i 40 bitar (för 40 bitar). Rulla till bollar och lägg ev i små formar. Strö pumpafrön över. Ställ in i ugnen 10-12 minuter. Sconesen är godast samma dag de bakas.

Ingredienser

Portioner: 40 st små
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 150 g stark ost (t ex västerbotten eller vällagrad prästost)
  • 1 tsk chiliflakes
  • pumpafrön att strö över
Lägg till i inköpslistan