Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor

Okonomiyaki är en slags pannkaka på japanskt vis där en smet gjord på bland annat vitkål och ägg smaksätts med sesamolja och soja och steks gyllene. Pannkakorna toppas med koriander och salladslök och serveras med en sötsyrlig dippsås och chilimajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
4 ägg
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
300 g vitkål
3 salladslökar
2 msk gari (inlagd ingefära)
rapsolja (till stekning)
Dippsås
1/2 dl japansk soja
1 msk worcestershiresås
1/2 dl vatten
2 msk strösocker
2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
1 liten finriven vitlöksklyfta
1/2 msk finriven ingefära
Till servering
strimlad salladslök
hackad koriander
rostade sesamfrön
chilimajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stBland det godaste jag ätit på länge. Gör halva dippsåsen, bara 1 dl vetemjöl i pannkakan. Ska laga om och om igen!
Ann-louise
Hade räkor till och böt salladslök till isad rödrök. Hade gräddfil istället för chili majo. Jätte gott! Gällande vetemjölsmängden tog jag bort 0,25 dl. Räckte bra.
Natalie
Skall det verkligen vara 2 deciliter vetemjöl??? Hade räckt med hälften. Det blev för stabbigt. Men smaken var god.
Lena