Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minestrone med prästostcrème

Minestrone med prästostcrème är en härlig soppa som även går att servera vegetariskt. Soppan består av lök, krossade tomater, grönsaksbuljong, potatis, morot, haricots verts, zucchini, pasta och kassler och serveras med crème fraiche med prästost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan och fräs löken. Tillsätt tomatkross och buljong. Lägg i potatis och morötter. Låt soppan sjuda tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min. Tillsätt övriga ingredienser och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
  2. Crème: Blanda crème fraiche och prästost. Smaka av med salt. Servera minestronesoppan toppad med prästostcrème.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 1 1/2 dl krossade tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten + fond eller tärning)
  • 2 stora potatisar (skalade och tärnade)
  • 1 morot (skalad och tärnad)
  • 50 g haricots verts (i små bitar)
  • 1 liten zucchini i tärningar (à ca 200 g)
  • 1 dl pasta (fjärilar, makaroner eller liknande)
  • 300 g kassler (i tärningar)
Prästostcrème
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl prästost (riven, lagrad)
  • salt
Lägg till i inköpslistan