Midsommartårta

114
47
Midsommartårta

Det här receptet på midsommartårta är definitivt en av sommarens höjdpunkter med färska jordgubbar och makalöst goda smaker. Du gör först en tårtbotten med bland annat daim som du sedan fyller med en härlig jordgubbskräm. Ljuvligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Midsommartårta

Ingredienser

12 portioner
110 g
smör
2 1/3 dl
socker
1 msk
sirap
2
ägg
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 1/2 tsk
vaniljsocker
1 dl
kakao
2
dubbeldaim (à 56 g)
-
smör + ströbröd till formen

Fyllning

5
gelatinblad
1/2 l
jordgubbar
3
äggulor
2 dl
florsocker
6 dl
vispgrädde

Garnering

1 l
jordgubbar

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos. Välj ströbröd utan mjölk. Ersätt daimen med samma mängd (drygt 100 g) mörk ren choklad av god kvalitet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

114

Kommentarer

Åsa

2020-07-03

Ska den tinas i rumstemperatur 4 timmar fast man har den i kylskåp?

Redaktionen ICAse

2020-07-03

Hej Åsa! Nej då behöver den inte stå framme, den går att servera direkt från kylen men smakerna framträder mer om den inte är kylskåpskall när den serveras. Hälsningar Ulrika

Victoria

2020-06-21

Ska smöret till chokladbotten smältas först?

Redaktionen ICAse

2020-06-22

Hej Victoria! Nej, smöret ska inte smältas. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina

Frida

2019-06-09

Går det att byta ut gelatinbladen mot gelésocker?

Redaktionen ICAse

2019-06-10

Hej Frida! Dessvärre inte då det är två helt olika funktioner på dessa. Men om du är ute efter ett veganskt alternativ till geleblad så kan du använda agar agar istället. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1987 KJ / 475 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept