Midsommartårta

152
64
Midsommartårta

Det här receptet på midsommartårta är definitivt en av sommarens höjdpunkter med färska jordgubbar och makalöst goda smaker. Du gör först en tårtbotten med bland annat daim som du sedan fyller med en härlig jordgubbskräm. Ljuvligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Midsommartårta

Ingredienser

12 portioner

Botten

100 g rumstempererat smör
2 1/3 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör (till formen)
ströbröd (till formen)

Fyllning

5 gelatinblad
1/2 l färska jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Garnering

1 l färska jordgubbar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde. Byt ut daim mot laktosfri mörk choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer

Alexandra

2022-06-22

Gjort många gånger till midsommar! Väldigt god tårta! Rekommenderas varmt.

Bengt

2022-06-22

En tradition på midsommar, de första åren kom den ut från frysen allt för sen och vi fick kämpa rejält med att skära upp den.

Marianne

2022-06-20

Toppen tårta.

Näringsvärde per portion

Energi 2240 KJ / 535 kCal
Fett 34 g
Salt 0.58 g
Kolhydrater 51 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden