Midsommartårta
Det här receptet på midsommartårta är definitivt en av sommarens höjdpunkter med färska jordgubbar och makalöst goda smaker. Du gör först en tårtbotten med bland annat daim som du sedan fyller med en härlig jordgubbskräm. Ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
12 portioner
Botten
100 g rumstempererat smör
2 1/3 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
Fyllning
5 gelatinblad
1/2 l färska jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Garnering
1 l färska jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2240 KJ / 535 kCal
Fett34 g
Salt0.58 g
Kolhydrater51 g
Protein7 g
Kommentarer
Supergod
Margareta
2024-07-15Gjorde bakelser (6 port). 0,5 L jordgubbar, 4 gelatinblad. Hade kunnat tänka mig ännu mer jordgubbar (o gelatinblad då). Dajmbitarna ska vara större nästa gång, minimum 0,5*0,5cm. Gott blev det iaf. Jenny
Jenny
2024-06-30Min hade blivit kladdkaka om jag tagit ut den i tid. Skulle det bli som en kladdkaka?
Anette
2024-06-19Hej Anette! Botten ska vara lite lös, typ som en brownie så blir den extra saftig och god. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-20