Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Midsommartårta

Det här receptet på midsommartårta är definitivt en av sommarens höjdpunkter med färska jordgubbar och makalöst goda smaker. Du gör först en tårtbotten med bland annat daim som du sedan fyller med en härlig gelatin- och jordgubbskräm. Ljuvligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
  3. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
  5. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
  6. Mixa jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.
  7. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
  8. Värm 1/10 av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
  9. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
  10. Toppa tårtan med rensade jordgubbar.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos. Välj ströbröd utan mjölk. Ersätt daimen med samma mängd (drygt 100 g) mörk ren choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 110 g smör
  • 2 1/3 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dubbeldaim (à 56 g)
  • smör + ströbröd till formen
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 1/2 l jordgubbar
  • 3 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
Garnering
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1987 kJ / 475 kCal
Läs mer om näringsvärden