Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Miang kam

Miang kam är en innovativ och exotisk rätt samt det optimala tillbehöret vid plockmat/buffé. Du tar ett salladsblad och fyller med några av följande ingredienser: räkor, lime, kokos, chili, ingefära, jordnötter och lök. Doppa i sweet chilisås. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala ingefäran och riv grovt. Skala limen och skär fruktköttet i tärningar. Rosta kokosen i 1-2 minuter i ugnen. Hacka räkorna.
  3. Skiva chilifrukten tunt. Skala och hacka schalottenlöken. Lägg upp ingredienserna i grupper på ett stort fat/bräda.
  4. Varje gäst fyller sitt eget salladsblad med olika ingredienser och viker ihop till ett litet paket. Det gäller att inte göra för stort paket, för de ska stoppas hela i munnen! Dippa i söt chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 lime
  • 30 g riven kokos
  • 50 g skalade räkor
  • 2 chilifrukter t ex spansk peppar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl jordnötter
  • salladsblad (ca 3 x 3 cm)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?