Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokostryfflar

Underbart delikata kokostryfflar som du gör genom att forma små bollar av smält, vit choklad, vispgrädde och ingefära som fått stelna några timmar. Rulla sedan tryffelbollarna i krispig, rostad kokos före du serverar dem.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka vit choklad fint och lägg i en skål. Koka upp vispgrädde och finriven ingefära i en liten kastrull. Sila ner grädden i chokladen. Blanda försiktigt tills det blir en jämn smet. Låt svalna och stelna i kylskåp, ca 3 timmar.
  2. Rosta riven kokos i en stekpanna under omrörning så att den blir gyllenbrun. Ställ åt sidan. Forma små kulor av chokladtryffeln med en sked och rulla dem i den rostade kokosen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 1/2 dl riven kokos
Lägg till i inköpslistan