Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mexmix

Mexmix är en spännande variant på den svenska favoritmaten texmex. Stek och krydda nötfärs med chilipulver och chilipeppar. Gör en sallad med isbergssallad, paprika, tomat och fetaost och en dressing med gräddfil och chili. Jättegott till nachos.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs nötfärs i olja. Fördela färsen med gaffel utan att den smular sig helt. Krydda med chilipulver, chilipeppar och salt. Låt svalna.
  2. Skölj och strimla isbergssallad. Kärna ur och strimla paprikan. Skär tomaterna i klyftor och fetaosten i kuber. Dela jalapeñofrukter i bitar.
  3. Varva alla ingredienserna med den stekta färsen på ett fat. Rör ihop gräddfil med urkärnad, hackad grön chili.
  4. Servera med mexikanska Nachips och tacosås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm chilipeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 paprika
  • 3 tomater
  • 200 g fetaost
  • 2 jalapeñofrukter
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl urkärnad, hackad grön chili
  • 1 påse Nachips
  • tacosås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?