Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mexikanska hamburgare med majssalsa

Ett recept på kryddiga hamburgare med majssalsa. De mexikanska burgarna gör du med köttfärs, vitlök och kajennpeppar. Gör till hamburgarna en smakrik salsa med lök, paprika, majs, brun farin, vinäger och spiskummin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärs med pressad vitlök, kajennpeppar och salt. Forma till 4 hamburgare (för 4 port). Grilla eller stek dem i olja i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  2. Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka paprikan. Blanda lök och paprika med majs. Tillsätt brun farin, vinäger, olja, spiskummin och salt.
  3. Servera hamburgarna i hamburgerbröd med majssalsan och strimlad isbergssallad.

Tips

Är tiden knapp går det bra att använda färdiga djupfrysta hamburgare som kryddas lite extra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja
  • 1 liten gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 burk majskorn
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 hamburgerbröd
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan