Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Mexikansk fiskgryta

Denna heta mexikansk fiskgryta tillagar du snabbt och enkelt av röd chili, torskfilé, lök och selleristjälkar. Servera fisken med bröd och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva löken. Skölj och strimla sellerin.
  2. Fräs chili, lök och selleri i oljan i en traktörpanna. Tillsätt riset, tomatpuré och farin.
  3. Häll över vattnet och hälften av saltet. Låt koka under lock ca 15 min. Skär fisken i mindre bitar och krydda med resterande salt och pressad lime.
  4. Lägg fisken ovanpå riset och låt koka ytterligare ca 5 min under lock. Strö rikligt med bladpersilja över fisken. Servera med bröd och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 1 gul lök
  • 4 selleristjälkar
  • 1 msk olja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk Brun Farin
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki (färsk eller djupfryst)
  • 2 msk pressad saft (eller lime)
  • 1 dl strimlad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer