Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mexbiff med hetta

Mexbiff är en mastig maträtt där köttfärsbiffarna har smak av det mexikanska köket. Du kan enkelt anpassa kryddmängden och hettan efter egen smak. Med strimlade stekta ägg, färsk pasta och en god salsasås blir middagen komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda färsen med ägg och crème fraiche. Tillsätt lök, chili, salt och kryddor.
  3. Rör färsen smidig. Forma 8 jämnstora biffar (för 4 port).
  4. Stek dem i matfett i medelvarm stekpanna. Beräkna 3-4 minuter på varje sida.
  5. Vändstek äggen och skär dem i strimlor. Servera med pasta, gärna färsk med tomat- och vitlökssmak, salsasås och sallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad mild grön chili (finns på burk, à 130 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • grovmald svartpeppar
  • olja, smör eller margarin till stekning
  • 2 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB