Merguez med rotmos och syrad rödlök

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Merguez med rotmos och syrad rödlök

Merguez med rotmos och syrad rödlök är en fin variant på tunnbrödrulle som du måste prova! Lägg ner löken i lagen medan moset kokar och korven steks. Servera det smakrika moset, delikat lök och god korv inrullad i tunnbröd med senap och ketchup.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Merguez med rotmos och syrad rödlök

Ingredienser

4 portioner
2 paket merguez (à 260 g)
1 paket tunnbröd (gärna fullkorn)
1 msk smör eller margarin

Rotmos

1 kålrot
2 morötter
ca 600 g potatis
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (2 buljongtärningar motsvarar ca 3 msk konc grönsaksfond)
2 msk smör eller margarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Syrad rödlök

1 rödlök
1 msk ättiksprit (12%)
2 tsk socker
1 msk frysta örtkryddor provencale

Gör så här

00:25:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Tunnbrödswrap
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrotspuré med dragon
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korv med bröd och creamy neeps
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad