Merguez med rotmos och syrad rödlök

Merguez med rotmos och syrad rödlök är en fin variant på tunnbrödrulle som du måste prova! Lägg ner löken i lagen medan moset kokar och korven steks. Servera det smakrika moset, delikat lök och god korv inrullad i tunnbröd med senap och ketchup.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 8 2011

Ingredienser
4 portioner
2  paket merguez (à 260 g)
1  paket tunnbröd (gärna fullkorn)
1 msk smör eller margarin
Rotmos
1  kålrot
2  morötter
ca 600 g potatis
1 l vatten
2  grönsaksbuljongtärningar (2 buljongtärningar motsvarar ca 3 msk konc grönsaksfond)
2 msk smör eller margarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Syrad rödlök
1  rödlök
1 msk ättiksprit (12%)
2 tsk socker
1 msk frysta örtkryddor provencale
Gör så här
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?

Kommentarer