Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Melonsalsa med lime och koriander

Ett underbart recept på somrig och fräsch melonsalsa med lime och koriander. Du gör röran av bland annat honungsmelon, paprika, vitlök, chili, kokosmjölk, lime och muscovadosocker. Härlig att servera till grillat!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela melonen, kärna ur och skär bort skalet. Skär fruktköttet i cm-stora bitar. Låt gärna melonen rinna av i en sil om den är vattnig.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i cm-stora bitar. Strimla salladslöken. Skala och finriv vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Hacka koriandern.
  3. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt salsan dra en stund före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 honungsmelon
  • 2 röda paprikor
  • 6 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kokosmjölk
  • skal och juice av 2 lime
  • 3 msk ljust muscovadosocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan