Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Melonsallad med fetaost

Den här melonsalladen med fetaost blir lika uppskattad till grillmiddagen som på buffén. Saftig vattenmelon i tärningar, krispig gurka och rödlök utgör basen. Sedan tillkommer den salta fetaosten och syrliga kaprisen. En supersallad helt enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär vattenmelonen i 1 cm stora tärningar. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ut kärnorna med en sked och skär gurkan i lika stora tärningar.
  2. Skiva löken tunt. Blanda melon, gurka, rödlök och kapris i en bunke. Lägg upp på ett fat. Smula över fetaosten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g vattenmelon utan skal
  • 1 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl små kapris
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 549 kJ / 131 kCal