Melonsallad med basilika och pumpakärnor

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
0
Melonsallad med basilika och pumpakärnor

En somrig och fräsch sallad som du kan använda som en lättare lunch eller som tillbehör till kassler eller skinka. Syrliga bitar från galiamelon blandas med mumsig mozzarella och grann basilika. Innan servering strör du knapriga pumpakärnor över.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Melonsallad med basilika och pumpakärnor

Ingredienser

1 portion
1/2   galiamelon
basilikablad
1/2   burk minimozzarella eller stor mozzarella skuren i tärningar (1/2 burk motsvarar 1/2 stor skuren i tärningar)
några droppar limejuice
1 msk  olivolja
1 msk  pumpakärnor
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips

En bit kassler eller skinka får nytt liv med en fruktig melon- och mozzarellasallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Italienska salladsspett
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med melon, burrata, chilihonung och prosciutto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld pasta med kronärtskocka och spenat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad mozzarella med tomatsallad
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spetsad melon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga