Melonsallad med basilika och pumpakärnor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Melonsallad med basilika och pumpakärnor

En somrig och fräsch sallad som du kan använda som en lättare lunch eller som tillbehör till kassler eller skinka. Syrliga bitar från galiamelon blandas med mumsig mozzarella och grann basilika. Innan servering strör du knapriga pumpakärnor över.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ut kulor ur galiamelon eller skär fruktköttet i tärningar. 
  2. Blanda med rivna basilikablad och minimozzarella.
  3. Pressa ev över några droppar limejuice, tillsätt olivolja och strö över pumpakärnor.
  4. Dra ett tag med pepparkvarnen över. Lägg i låda med lock.

Tips

En bit kassler eller skinka får nytt liv med en fruktig melon- och mozzarellasallad.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 galiamelon
  • basilikablad
  • 1/2 burk minimozzarella eller stor mozzarella skuren i tärningar (1/2 burk motsvarar 1/2 stor skuren i tärningar)
  • några droppar limejuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pumpakärnor
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan