Melon pan med sesamglass
Våffla, strut, bägare eller… burgare! Med inspiration från Japan är dessa trendiga ”pans” för dig som vill ta glassnjutandet till en ny nivå. Tänk dig ljuvligt söt sesamglass mellan fluffiga bröd toppat med ett knäckigt kaktäcke. Är glassburgaren din nya favorit? Upp till bevis – sesam, glassa dig!
Ingredienser
6 portioner
Sesamglass
1 1/2 dl svarta sesamfrön
1/2 dl flytande honung
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
Bullar
ca 4 1/4 dl vetemjöl (4 1/4 dl motsvarar ca 255 g)
3/4 dl strösocker
2 msk mjölkpulver
1 krm salt
1 1/2 dl mjölk
5 g färsk jäst för söta degar (5 g motsvarar ca 1 tsk)
2 ägg (till bullar, kaktopping och pensling)
30 g rumstempererat osaltat smör (30 g motsvarar 2 msk)
Kakdeg
60 g rumstempererat osaltat smör (60 g motsvarar 4 msk)
1 dl florsocker (1 dl motsvarar 60 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
2 msk uppvispat ägg (från äggblandningen)
2 tsk vaniljextrakt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4014 KJ / 959 kCal
Fett61 g
Salt1.35 g
Kolhydrater85 g
Protein18 g
Kommentarer
Hej! Jag tänkte prova baka melon pan enligt er recept, men jag har tyvärr inte mjölkpulver. Jag undrar om man skulle kunna skippa mjölkpulver eller om man kan ersätta det med något annat? Tacksam för snabbt svar!
Anna
2020-01-14Hej Anna! För bästa resultat rekommenderar vi att följa receptet och använda mjölkpulver. Om det inte finns mjölkpulver på din ICA så be din handlare ta in det. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-15Har ej prövat recepten men är super, ser gott ut. Men jag tryckte främst på länken då det heter melon på. Vilket betyder melonbröd. Bröd med melon smak alltså... ingen melon med i receptet
Lina
2018-04-15