Medelhavsfalu är en enkelt lagad korvrätt med ett festligt upplägg av körsbärstomater, riven parmesan och senapssås. Falukorven fyller du med marinerade grönsaker och serverar med den lena senapssåsen på crème fraiche, dijonsenap och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och laktosfria mjölkprodukter.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och välj mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och yoghurt mot t ex Alpro soya yofu naturell eller använd enbart en sort.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde en tomat sås istället för körsbärstomaterna kanon gott skippade senapssåsen men skall prova den nästa gång. tyckte inte om de marinerade grönsakerna men i övrigt mycket gott
Louise
2010-03-11Mycket gott! Vi hittade dock inga marinerade grönsaker utan tog istället blandade frysta som vi först kokade i mikron och sedan hackade. Senapssåsen var riktigt god.
Elisabeth
2010-03-08Jonas C Wahlström: Jag är inte så förtjust i falukorv, men den här varianten var både godare och mer festlig än annars. Alla gillade den! Tillbehören var något mesiga, så för att matcha medelhavssmaken från korven valde jag att göra en tomatsås med haricots verts, rödlök och smulad fetaost i stället för körsbärstomaterna. Dubblade också mängden senap i såsen och ost till korven. BETYG: 4,4
Redaktionen
2010-02-24