Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Medelhavsfalu

Medelhavsfalu är en enkelt lagad korvrätt med ett festligt upplägg av körsbärstomater, riven parmesan och senapssås. Falukorven fyller du med marinerade grönsaker och serverar med den lena senapssåsen på crème fraiche, dijonsenap och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär korven i 1-2 cm tjocka skivor men låt den hålla ihop nedtill.
  3. Skär basilikan i strimlor men spara några blad till garnering. Låt de marinerade grönsakerna rinna av. Hacka dem fint om de är hela. Blanda dem med den strimlade basilikan.
  4. Lägg korven i en ugnssäker form och fördela röran mellan korvskivorna.
  5. Blanda riven parmesan, ströbröd, salt och peppar. Fördela det över korven. Lägg körsbärstomaterna bredvid och ringla över olivoljan. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Senapssås: Rör ihop ingredienserna till senapssåsen, krydda med salt. Servera falukorven med senapssås och gärna ett potatismos samt kokt broccoli eller gröna bönor.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och laktosfria mjölkprodukter.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och välj mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och yoghurt mot t ex Alpro soya yofu naturell eller använd enbart en sort.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g falukorv
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk, marinerade grönsaker t ex zucchini och paprika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
Senapssås
  • 2 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?