Mazarintårta med lemoncurd och bär

En underbar sommartårta med smak av mandel och ljuvliga sommarbär. Tårtbottnen blir garanterat saftig då den bakats med mandelmjöl. Bottnen kan göras i förväg men tårtan vinner på att läggas ihop strax före servering – då smakar den bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Ingredienser
10 portioner
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen
Fyllning
4 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10 %)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk lemon curd (à 320 g)
Garnering
björnbär
blåbär
ätliga blommor
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 692 kCal
Fett50 g
Salt0.75 g
Kolhydrater43 g
Protein14 g
Kommentarer
9 stGår det bra att frysa tårtbotten?
Louise
Otroligt god tårta.. jag skippar ibland fyllningen och garneringen och lägger istället krossade nötter i och sen låter jag kinder chokladen smälta på toppen. Extra citronskal gör extra god smak. Mums Detta är absolut vår favorit tårta.
Sabrin
Hej! Jag undrar om man kan göra den med bara mandelmjöl. Vänligen/Anna
Ana