Mazarintårta med lemoncurd och bär

En underbar sommartårta med smak av mandel och ljuvliga sommarbär. Tårtbottnen blir garanterat saftig då den bakats med mandelmjöl. Bottnen kan göras i förväg men tårtan vinner på att läggas ihop strax före servering – då smakar den bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Ingredienser
10 portioner
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen
Fyllning
4 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10 %)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk lemon curd (à 320 g)
Garnering
björnbär
blåbär
ätliga blommor
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 692 kCal
Fett50 g
Salt0.75 g
Kolhydrater43 g
Protein14 g
Kommentarer
9 stGår det bra att frysa tårtbotten?
Louise
Otroligt god tårta.. jag skippar ibland fyllningen och garneringen och lägger istället krossade nötter i och sen låter jag kinder chokladen smälta på toppen. Extra citronskal gör extra god smak. Mums Detta är absolut vår favorit tårta.
Sabrin
Hej! Jag undrar om man kan göra den med bara mandelmjöl. Vänligen/Anna
Ana
Himmelskt god tårta som blivit favorit hemma hos oss. Jag tar i lite mer citronskal och juice för att få den lite syrligare.
Hanna
Hej! Detta recept är korrekt och blir bra om man följer instruktionerna. Men som alltid är smaken olika :)
Ica-köket
Vi följde receptet till punkt och pricka och vi fick ingen deg. Tårtan blev perfekt! Och himmelskt god! Vi var 10 personer och vi smaskade i oss hela tårtan. Nu vet ju inte jag hur ni andra gjorde men det är ju viktigt att man vänder ned mjölblandningen försiktigt och inte kör med elvispen. Då försvinner ju all luft som man vispat in i äggen.
Camilla
Värdelös, för söt, för mycket lemoncurd, för mycket tjock deg, soporna direkt. Varning, baka den inte!!!
Gunnel
Kändes färdig men blev ändå "döbakad"
Jenny
Verkar som att mängden mandelmjöl + vetemjöl är för stor. Med den får man deg men inte smet. Jag har använt knappt hälften.
Yekaterina