Mazarintårta med lemoncurd och bär

Betyg 3.1 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Mazarintårta med lemoncurd och bär

En underbar sommartårta med smak av mandel och ljuvliga sommarbär. Tårtbottnen blir garanterat saftig då den bakats med mandelmjöl. Bottnen kan göras i förväg men tårtan vinner på att läggas ihop strax före servering – då smakar den bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Mazarintårta med lemoncurd och bär

Ingredienser

10 portioner
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen

Fyllning

4 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10 %)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk lemon curd (à 320 g)

Garnering

björnbär
blåbär
ätliga blommor

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Går det bra att frysa tårtbotten?

    Louise

  • Otroligt god tårta.. jag skippar ibland fyllningen och garneringen och lägger istället krossade nötter i och sen låter jag kinder chokladen smälta på toppen. Extra citronskal gör extra god smak. Mums Detta är absolut vår favorit tårta.

    Sabrin

  • Hej! Jag undrar om man kan göra den med bara mandelmjöl. Vänligen/Anna

    Ana

  • Himmelskt god tårta som blivit favorit hemma hos oss. Jag tar i lite mer citronskal och juice för att få den lite syrligare.

    Hanna

  • Hej! Detta recept är korrekt och blir bra om man följer instruktionerna. Men som alltid är smaken olika :)

    Ica-köket

  • Vi följde receptet till punkt och pricka och vi fick ingen deg. Tårtan blev perfekt! Och himmelskt god! Vi var 10 personer och vi smaskade i oss hela tårtan. Nu vet ju inte jag hur ni andra gjorde men det är ju viktigt att man vänder ned mjölblandningen försiktigt och inte kör med elvispen. Då försvinner ju all luft som man vispat in i äggen.

    Camilla

  • Värdelös, för söt, för mycket lemoncurd, för mycket tjock deg, soporna direkt. Varning, baka den inte!!!

    Gunnel

  • Kändes färdig men blev ändå "döbakad"

    Jenny

  • Verkar som att mängden mandelmjöl + vetemjöl är för stor. Med den får man deg men inte smet. Jag har använt knappt hälften.

    Yekaterina

Näringsvärde per portion

Energi2129 KJ / 692 kCal
Fett50 g
Salt0.75 g
Kolhydrater43 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Macarons
    Betyg 3.5 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Blixtsnabb blåbärscheesecake
    Betyg 3.4 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Björnbärssylt med gin
    Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärsmuffins med lemoncurd
    Betyg 2.9 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rårörda björnbär
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad