ÖVER 60 MIN | Enkel

Matjessillsallad

Matjessillsallad är en klassiker till årets högtider. Sill, äpple, ägg och kokt potatis samsas i en härlig julsallad som kryddas med dill och gräslök. En favorit till julbordet, och dessutom en perfekt rätt att göra av överbliven sill!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Dela, kärna ur och hacka äpplena.
  3. Häll av sillen (spara spadet). Hacka matjessill, potatis och ägg.
  4. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Låt stå i kylen ett par timmar före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknad på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 stor rödlök
  • 2 röda äpplen
  • 3 - 4 matjessillfiléer
  • 2 - 3 kalla kokta potatisar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 dl matjessillspad
  • salt
  • vitpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 584 kJ / 140 kCal