Matjessillsallad

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
2
Matjessillsallad

Matjessillsallad är en klassiker till årets högtider. Sill, äpple, ägg och kokt potatis samsas i en härlig julsallad som kryddas med dill och gräslök. En favorit till julbordet, och dessutom en perfekt rätt att göra av överbliven sill!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Matjessillsallad

Ingredienser

6-8 portioner
1   stor rödlök
2   röda äpplen
3 - 4   matjessillfiléer
2 - 3   kalla kokta potatisar
2   hårdkokta ägg
1 dl  finskuren gräslök
1 dl  hackad dill
1/2 dl  matjessillspad
salt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknad på 6 portioner.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Jag lägger till majonnäs och creme fraiche. Ingrid

Ingrid

2023-12-23

Lägg till rödbetor

Berthil

2023-12-20

Näringsvärde per portion

Energi584 KJ / 140 kCal
Fett6 g
Salt1.7 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carlssons delight
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsill
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Midsommarsallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga