Matjessillsallad
Matjessillsallad är en klassiker till årets högtider. Sill, äpple, ägg och kokt potatis samsas i en härlig julsallad som kryddas med dill och gräslök. En favorit till julbordet, och dessutom en perfekt rätt att göra av överbliven sill!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
1 stor rödlök
2 röda äpplen
3 - 4 matjessillfiléer
2 - 3 kalla kokta potatisar
2 hårdkokta ägg
1 dl finskuren gräslök
1 dl hackad dill
1/2 dl matjessillspad
salt
vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per portion beräknad på 6 portioner.
Energi584 KJ / 140 kCal
Fett6 g
Salt1.7 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag lägger till majonnäs och creme fraiche. Ingrid
Ingrid
2023-12-23Lägg till rödbetor
Berthil
2023-12-20