Matjessillsallad

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
2
Matjessillsallad

Matjessillsallad är en klassiker till årets högtider. Sill, äpple, ägg och kokt potatis samsas i en härlig julsallad som kryddas med dill och gräslök. En favorit till julbordet, och dessutom en perfekt rätt att göra av överbliven sill!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Matjessillsallad

Ingredienser

6-8 portioner
1 stor rödlök
2 röda äpplen
3 - 4 matjessillfiléer
2 - 3 kalla kokta potatisar
2 hårdkokta ägg
1 dl finskuren gräslök
1 dl hackad dill
1/2 dl matjessillspad
salt
vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Jag lägger till majonnäs och creme fraiche. Ingrid

Ingrid

2023-12-23

Lägg till rödbetor

Berthil

2023-12-20

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är per portion beräknad på 6 portioner.
Energi584 KJ / 140 kCal
Fett6 g
Salt1.7 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tomatsill
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad gädda med matjessill & dill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carlssons delight
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga