Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessillsallad

Denna matjessillsallad blir lätt en återkommande favorit på julbordet, buffébordet och till midsommar. Rödbetor, äpplen, rödlök och matjessill är grunden i denna goda matjessillsallad. Servera gräddfil till sillsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt rödbetorna rinna av men spara spadet. Hacka rödbetor och gurka. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Låt sillen rinna av och skär den i små, små tärningar. Blanda med rödbetor, gurka, äpple och lök. Tillsätt lite av rödbetsspadet, 2-3 msk (för 8 port), så att sillsalladen blir vackert röd. Ställ kallt till servering.
  3. Garnera sillsalladen med persiljekvistar eller andra gröna kvistar. Servera sillsalladen med gräddfilen i en skål brevid.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut gräddfilen eller välj mjölkfritt alternativ.

Tips

Har du riktig tidsbrist kan rödbetor, gurka och äpplen hackas i matberedare med pulsknappen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk hela rödbetor (à ca 560 g)
  • 2 saltgurkor
  • 2 äpplen
  • 1 liten gul lök
  • 3 burkar matjessill (à 200 g)
  • bladpersiljekvistar eller annat grönt till garnering
  • gräddfil till servering
Lägg till i inköpslistan