Matjessillcocktail
Skäm bort dina vänner och bjud dem på en cocktail fullproppad med läckerheter. Matjessill, äpplen och ägg täcks av en fluffig röra av majonnäs, chilisås och pepparrot. Slutligen placerar du oststavar och stekta brödbitar i det vackra glaset.
Ingredienser
4 portioner
2 - 3 matjessillfiléer
4 hårdkokta ägg
1 syrligt äpple
1 rödlök
1/2 knippe gräslök
1/2 knippe dill
3 msk riven pepparrot
3 msk majonnäs
2 msk chilisås
saft av 1 citron
salt och peppar
Garnityr
2 skivor mjukt tunnbröd (skuret i trekanter)
olja till stekning
rödlöksringar
äppelskivor
dillkvistar
ärtskott
lagrad ost (i stavar)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag bjöd på denna cocktail som förrätt på midsommarafton. Den var otroligt god. Lätt att tillaga och uppskattades av både gammal och ung. Den blir en favorit hemma hos oss.
Inger
2008-06-23