Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessillcocktail

Skäm bort dina vänner och bjud dem på en cocktail fullproppad med läckerheter. Matjessill, äpplen och ägg täcks av en fluffig röra av majonnäs, chilisås och pepparrot. Slutligen placerar du oststavar och stekta brödbitar i det vackra glaset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär matjessillfiléerna i bitar.
  2. Hacka äggen och tärna äpplet. Skala och skiva rödlöken tunt, skär gräslök och dill fint. Spara några skivor rödlök och lite äpple till garnering.
  3. Vänd försiktigt ihop allt i en skål och rör ner pepparroten.
  4. Blanda majonnäs, chilisås och citronsaft i en skål och ringla över sillen, rör om några varv och ställ åt sidan.
  5. Garnityr: Stek trekanterna av tunnbröd i neutral olja tills de får färg. Salta brödet en aning och lägg bland de övriga garnityret.
  6. Fördela cocktailen i glas och garnera på ett vackert sätt, stick sist ner de stekta brödtrekanterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 matjessillfiléer
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 syrligt äpple
  • 1 rödlök
  • 1/2 knippe gräslök
  • 1/2 knippe dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • saft av 1 citron
  • salt och peppar
Garnityr
  • 2 skivor mjukt tunnbröd (skuret i trekanter)
  • olja till stekning
  • rödlöksringar
  • äppelskivor
  • dillkvistar
  • ärtskott
  • lagrad ost (i stavar)
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info