Matjessill med krossad färskpotatis och brynt smör

Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Matjessill med krossad färskpotatis och brynt smör

Uppdatera klassikern med krossad färskpotatis, matjessill och brynt smör – det smakar precis så gott som det låter! Den krossade potatisens små hålrum fångar upp det nötiga smöret, vars knäckiga toner gifter sig fint med sillens sötma. Toppa med färsk gurka, rödlök och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

En tallrik med krossad potatis toppad med matjessill, klickar av gräddfil, hackad rödlök, gurka och dillkvistar.

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis
1 rödlök
2 - 3 snackgurkor (eller 1/2 gurka)
1 burk matjessill (à 570 g)
50 g smör
2 dl gräddfil
1/2 kruka dill
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Supergod

    Ulrika

  • Detta är så gott och så otroligt enkelt att fixa. Till och med jag som inte är storätare av matjessill äskar denna rätt. Monica

    Monica

  • Blev väldigt gott. Trevligt sätt att äta sill och potatis på.

    Marianne

Näringsvärde per portion

Energi2295 KJ / 548 kCal
Fett34 g
Salt4.9 g
Kolhydrater43 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Gratinerat matjesknäcke
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessill med päronhack
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matjessill med lök och kaviargrädde
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad