Matjessill med krossad färskpotatis och brynt smör

Uppdatera klassikern med krossad färskpotatis, matjessill och brynt smör – det smakar precis så gott som det låter! Den krossade potatisens små hålrum fångar upp det nötiga smöret, vars knäckiga toner gifter sig fint med sillens sötma. Toppa med färsk gurka, rödlök och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 548 kCal
Fett34 g
Salt4.9 g
Kolhydrater43 g
Protein17 g
Kommentarer
Detta är så gott och så otroligt enkelt att fixa. Till och med jag som inte är storätare av matjessill äskar denna rätt. Monica
Monica
2025-09-11Blev väldigt gott. Trevligt sätt att äta sill och potatis på.
Marianne
2025-08-19Jättegott. Kul sätt att servera sill på.
Emelie
2025-08-13