Matjessill med krossad färskpotatis och brynt smör

Uppdatera klassikern med krossad färskpotatis, matjessill och brynt smör – det smakar precis så gott som det låter! Den krossade potatisens små hålrum fångar upp det nötiga smöret, vars knäckiga toner gifter sig fint med sillens sötma. Toppa med färsk gurka, rödlök och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
1 rödlök
2 - 3 snackgurkor (eller 1/2 gurka)
1 burk matjessill (à 570 g)
50 g smör
2 dl gräddfil
1/2 kruka dill
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 548 kCal
Fett34 g
Salt4.9 g
Kolhydrater43 g
Protein17 g
Kommentarer