Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matjes med Figges potatissallad

Ett lättlagat och smakrikt recept till exempelvis midsommar på matjessill med Figges potatissallad. Du gör den utsökta potatissalladen på tomat, gurka, rättika, potatis och kryddar med kapris och dill. Servera salladen med hela matjesfiléer.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och tärna tomater, gurka och rättika. Koka potatis. Skala och tärna den medan den är varm. Blanda olja och vinäger. Häll detta över potatisen. Låt stå att svalna.
  2. Blanda ner grönsakstärningarna. Salta och peppra och tillsätt liten burk kapris och grovt hackad dill. Servera med hela matjesfiléer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 stora tomater
  • 1 bit gurka
  • 1 liten rättika
  • 500 g potatis
  • 3 msk olja
  • 3 msk vinäger
  • salt och peppar
  • 1 liten burk kapris (à 48 g)
  • 2 dl hackad dill
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?