Matiga muffins | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matiga muffins

Matiga muffins är mättande och goda muffins fyllda med soltorkade tomater, fetaost och purjolök. Du kan också fylla de med andra, valfria ingredienser som du gillar. Passar ypperligt som mellanmål, lättare lunch eller till soppa!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 12 stora muffinsformar på en plåt.
  3. Blanda vetemjöl, rågmjöl, rörsocker, salt och bakpulver i en bunke.
  4. Gör fyllningen: Blanda hackad purjolök och hackade soltorkade tomater i en annan bunke. Smula ner fetaosten i bunken och blanda runt.
  5. Vispa ägg, mjölk och matfett i en ny bunke.
  6. Blanda ihop allt - äggblandning, torra ingredienser och fyllning.
  7. Fördela smeten i 12 muffinsformar eller i muffinsplåt.
  8. Toppa eventuellt med pumpakärnor.
  9. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  10. Känn med provsticka så att muffinsen är torra i mitten. Om du gräddar muffinsen i en muffinsplåt, låt svalna innan du tar dem från plåten.

Tips

Muffinsen är perfekt picknickmat. Eller ät som mellanmål eller till en god soppa. Fyll matmuffins med det du tycker är gott, till exempel skinka, paprika eller kyckling. Bara fantasin sätter stopp – prova dig fram!

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk rörsocker
  • 1 krm salt
  • 6 st soltorkade tomater (hackade)
  • 150 g fetaost
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl flytande matfett
  • pumpakärnor att toppa med om man vill
  • ev matfett till muffinsplåten
Lägg till i inköpslistan