Matig sallad med honungsrostad potatis, grönkål och ädelost

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Matig sallad med honungsrostad potatis, grönkål och ädelost

En matig sallad med grönkål, honungsrostad potatis och ädelost är en bra rätt att laga på överbliven kokt potatis. Salladen serveras med kokt ägg och grovhackade valnötter för textur.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ett fat med grönkål, rostad potatis och ägghalvor toppad med ädelost och valnötter.

Ingredienser

4 portioner

Potatis

800 g kokt potatis
2 msk flytande honung
3 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 krm peppar

Sallad

ca 250 g grönkål
1 liten rödlök
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
150 g ädelost
6 kokta ägg
1 dl valnötter

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2924 KJ / 699 kCal
Fett43 g
Salt3.3 g
Kolhydrater51 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Tortellini med ädelostsås
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flatbread med ädelost och rödlök
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad