Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Matbananchips

Ett lättlagat recept på annorlunda chips av frukt! Du gör chipsen av matbanan, rapsolja och salt. Matbananchips är utsökt att servera till fest. Du kan även göra chipsen av bakpotatis!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala matbananerna med kniv. Skär långa jämna skivor med en osthyvel.
  2. Värm rapsoljan i en fritös eller en kastrull till ca 185°C.
  3. Fritera skivorna i ca 1 minut, tills de får fin färg.
  4. Lägg på en plåt med hushållspapper. Salta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Det går också bra att ta 2 stora bakpotatisar (för 1 sats).

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 matbananer
  • 2 l rapsolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?