Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marockanska citroner

Marockanska citroner med intensiv smak av salt, kanel och kryddnejlika. Citronerna strimlar du och serverar som tillbehör till lamm, kyckling, fisk och grillat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 glasburk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ur en glasburk på två liter (för att burken ska bli steril).
  2. Tvätta sedan citronerna noga och torka torrt. Skär varje citron i sex klyftor. Lägg dem i glasburken, salta och skaka runt så att saltet fördelar sig någorlunda.
  3. Lägg i de hela kryddorna och skaka igen. Häll över pressad citronsaft. Sätt på ett tätt lock. Förvara 6 dagar i rumstemperatur. Skaka lite på burken då och då.
  4. Häll efter 6 dagar försiktigt över en tunn hinna olivolja överst i burken. Lägg på locket igen och förvara i kylskåp. Låt mogna 3 veckor. Håller sedan 2 månader eller mer.
  5. Servera strimlor av citronerna som tillbehör till lamm, kyckling eller stekt, grillad fisk.

Ingredienser

Portioner: 1 glasburk
  • 4 fina citroner
  • saft av ytterligare 4 citroner
  • 5 msk finkornigt salt
  • 2 lagerblad
  • 1 liten kanelstång
  • 3 hela kryddnejlikor
  • 3 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?