Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kiwisalsa med mynta

Vill du ha en nyttig ersättare som tillbehör till köttet? Då ska du prova en annorlunda och förträffligt god kiwisalsa, blandad med uppfriskande mynta. Fräsch, färgglad och enkel att tillaga.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kiwi i små tärningar. Skölj, ansa och finstrimla purjolök.
  2. Blanda olja med flytande honung, ättiksprit, salt och peppar i en skål.
  3. Vänd ner kiwi, purjolök, hackad mynta och hackad persilja. Ställ kallt ca 1 timme.

Tips

Passar till: Fläskkött, fisk och lamm.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 kiwi
  • ca 15 cm purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer