Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lime- och ingefärsmarinerad kiwi

Frisk lime och kryddig ingefära gör den här marinerade kiwin till en spännande dessert. Den vackert gröna kiwin tillsammans med svalkande vit vaniljglass blir en lättlagad fruktefterrätt med exotiska smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kiwin i klyftor eller skivor. Skala och riv ingefäran. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Koka upp äppeljuicen med socker, ingefära, limeskal och -saft.
  3. Lägg kiwin i den varma lagen och låt den marinera minst 10 minuter. Låt den svalna i lagen.
  4. Till servering: Servera kiwin med vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: Välj äggfri glass att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: Välj havrebaserad glass eller sorbet att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kiwi
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • skal och saft från 1 lime
  • 2 1/2 dl drickfärdig äppeljuice
  • 1 dl strösocker
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1382 kJ / 330 kCal