Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade lammspett

Dessa marinerade lammspett får en fantastisk smak av marinaden där du har yoghurt, citron och smör som bas. Till kryddning använder du ingefära, vitlök, spiskummin och koriander vilka ger intensiva smaker som för lammet till nya höjder.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 2 cm stora kuber och lägg dem i en skål.
  2. Blanda yoghurt med resten av ingredienserna (utom smöret), och häll detta över köttet. Blanda väl så att allt kött täcks av marinaden.
  3. Täck över och låt stå i kyl minst 6 timmar eller över natten.
  4. Trä upp bitarna på små spett och stek dem i smör eller pensla dem med olja och grilla dem.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g urbenat, renskuret lammkött
  • 1 dl yoghurt
  • 3 msk pressad citron
  • 3 cm färsk, finriven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 2 msk smör eller olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?