Marinerad vitlök

Betyg 3.8 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Marinerad vitlök

Vitlöksklyftorna får en mildare smak genom att kokas i vatten och vitvinsvinäger. Låt sedan vitlöksklyftorna marineras i sötman från honung och balsamvinäger tillsammans med smak chilin och salladskryddan.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Marinerad vitlök

Ingredienser

40 klyftor
40 vitlöksklyftor
3 dl vatten
1 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger

Marinad

2 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk chilipulver
2 tsk salladskrydda
1/2 tsk salt
1 dl olja

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Hejsan hur länge kan man låta vitlöken ligga i marinaden i kylskåpet?

    Robin

    Hej Robin! Låt gärna vitlöken mogna i kylskåpet ett dygn så smakar de mer. Vitlökarna håller minst i 2 veckor. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Otroligt gott

    Leszek

  • Jag köper inlagda vitlöksklyftor och gör marinaden det blir jättebra!

    Birgitta

Testa liknande recept

  • Grillade lammkotletter
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blandad grönsallad med bärvinägrett
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bönsallad med citron och örter
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosmarinstekt kalkonschnitzel
    Betyg 2.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ättiksströmming
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coca Cola-marinad
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad