Marinerad vitlök

Vitlöksklyftorna får en mildare smak genom att kokas i vatten och vitvinsvinäger. Låt sedan vitlöksklyftorna marineras i sötman från honung och balsamvinäger tillsammans med smak chilin och salladskryddan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stHejsan hur länge kan man låta vitlöken ligga i marinaden i kylskåpet?
Robin
Hej Robin! Låt gärna vitlöken mogna i kylskåpet ett dygn så smakar de mer. Vitlökarna håller minst i 2 veckor. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Otroligt gott
Leszek
Jag köper inlagda vitlöksklyftor och gör marinaden det blir jättebra!
Birgitta
Fungera vilken olja som helst?
Annica
Hej Annica! Vi har provlagat med en neutral matolja men självklart funkar det även med annan olja. Tänk bara på att t ex olivolja ger mer smak. Hälsningar Elina
ICA-köket
Varför finns inga mängder?
Eva
Hej Eva! Mängderna är angivna i receptet. Menar du att du inte kan se dem? Hälsningar Elina
ICA-köket
Vad menas med att vitlöken skall mogna i kylskåpet ett dygn? Efter de har kokats?
Göran
Hej Göran! Vi menar att när vitlöken med marinad ligger i burken så får den gärna stå i kylskåpet 1 dygn innan servering så drar vitlöksklyftorna åt sig ännu mer smak av marinaden. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Underbart gott recept
Karin
Smakade i princip bara vinäger, ingen höjdare tyvärr.
Anna
Saknar mängden balsamvinäger som ska vara i receptet. Får leta vidare i cyberrymden efter recept på marinerad vitlök.
Catharina