Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad rotselleri med räkor och kapris

Denna underbara, smakrika sallad med marinerad rotselleri, räkor och kapris tar ett tag att göra men är väl värd det. Skala räkor och lägg dem på assietter med sallat, kapris och selleristrimlor. Använd marinaden från rotsellerin till dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sellerin och skär i cm-tjocka skivor och därefter i strimlor. Koka selleristrimlorna i lättsaltat vatten med vinäger, olja och lite socker i 6-8 min. Ställ kallt och låt sellerin ligga kvar i marinaden några timmar.
  2. Häll av marinaden, men spara den och använd som dressing.
  3. Skala räkorna. Skölj sallatsbladen och lägg dem på assietter eller i små salladsskålar. Fördela selleri, räkor och kapris över. Droppa på marinad och strö lite grovmalen svartpeppar över. Ät rostat bröd till salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rotselleri (à 400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1/2 salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk solrosolja
  • 1 krm socker
  • 500 g räkor med skal
  • sallatsblad t ex frisésallad
  • 2 msk kapris eller kaprisbär (2 msk kapris motsvarar 10-12 kaprisbär)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden