Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad paprika

Denna smakrika, marinerade paprika gör du ett tag före servering då den blir godast om den får stå ett tag före den ska ätas. Lägg ner paprikan i en smakfull blandning av oregano, vitlök, olja och syrlig citron och låt den marinera. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela paprikorna på mitten och kärna ur dem. Lägg dem på en plåt och sätt in dem i 200°C ugn tills de är mjuka, ca 10 minuter. Riv av skalet och grovstrimla paprikan.
  3. Grovhacka oreganon och rör ner den i oljan tillsammans med citronen. Lägg i vitlöksklyftorna. Salta och peppra.
  4. Häll marinaden över paprikan och låt helst stå i några timmar eller över natten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 paprikor
  • 1 liten knippa färsk oregano
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer