Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Marinerad lax

Gör en lättlagad, marinerad lax att bjuda på genom att följa detta mumsiga recept. Gör en god marinad av senap, olja, citronsaft, farin och dill och pensla laxen. Den bästa smaken får du om fisken marinerats minst 20 minuter före du äter den.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda senap, olja, citronsaft, farin och dill.
  2. Pensla ett stort fat med marinaden, lägg på laxskivorna och pensla med resten av såsen. Salta, peppra och låt marinera i minst 20 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilé i tunna skivor (laxen ska ha varit fryst i 3-5 dygn)
  • 3 msk senap (vanlig)
  • 1 dl matolja
  • saften av 1 citron
  • 2 msk Brun Farin
  • 1 dl dill (hackad)
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer