Marinerad fetaost

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Marinerad fetaost

Att marinera din egen fetaost är både lätt, smidigt och underbart gott! Fyll bara en glasburk med tärnad fetaost, örter, vitlök och olivolja. Passar perfekt i din potatissallad, till grillad kyckling eller liknande.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Marinerad fetaost

Ingredienser

12 portioner
6   förp fetaost (à 150 g)
1   kruka timjan
1/2   kruka oregano
1   vitlöksklyfta
2 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.



Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Fetaosten håller ca 1-2 veckor i en ren burk i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Burken behöver vara mycket större! Min rymde 6 dl men fick bara plats med 400 g fetaost. Blev väldigt gott!

Jennie

2021-04-01

Näringsvärde per portion

Energi889 KJ / 212 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Grillad fetaost
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade kronärtskockor
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grekisk kalkon med feta- och vitlöksbakad potatis
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen lammkorv med fårost och rosmarin
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Örtbakad majskyckling med paprika och fetaost
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinggyros med fetaost och tomat
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga