Marinerad fetaost

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Marinerad fetaost

Att marinera din egen fetaost är både lätt, smidigt och underbart gott! Fyll bara en glasburk med tärnad fetaost, örter, vitlök och olivolja. Passar perfekt i din potatissallad, till grillad kyckling eller liknande.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Marinerad fetaost

Ingredienser

12 portioner
6   förp fetaost (à 150 g)
1   kruka timjan
1/2   kruka oregano
1   vitlöksklyfta
2 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Fetaosten håller ca 1-2 veckor i en ren burk i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Burken behöver vara mycket större! Min rymde 6 dl men fick bara plats med 400 g fetaost. Blev väldigt gott!

Jennie

2021-04-01

Näringsvärde per portion

Energi889 KJ / 212 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Grillad fetaost
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade kronärtskockor
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grekisk kalkon med feta- och vitlöksbakad potatis
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen lammkorv med fårost och rosmarin
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kycklinggyros med fetaost och tomat
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinmarinerad fetaost
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga