Marinerad fetaost

1
1
Marinerad fetaost

Att marinera din egen fetaost är både lätt, smidigt och underbart gott! Fyll bara en glasburk med tärnad fetaost, örter, vitlök och olivolja. Passar perfekt i din potatissallad, till grillad kyckling eller liknande.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Marinerad fetaost

Ingredienser

12 portioner
6
förp fetaost (à 150 g)
1
kruka timjan
1/2
kruka oregano
1
vitlöksklyfta
2 dl
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.



Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Fetaosten håller ca 1-2 veckor i en ren burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Jennie

2021-04-01

Burken behöver vara mycket större! Min rymde 6 dl men fick bara plats med 400 g fetaost. Blev väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 889 KJ / 212 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 2 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept