Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Marinerad böckling

Marinerad böckling är en lättlagad och läcker lunchrätt som kan serveras med en matigare sallad eller potatis av passande slag. Lägg filéer av nyrökt böckling med purjolök i en marinad på olja, rödvinsvinäger och fransk senap och låt dra någon timme.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda dressingen. Rensa böcklingen i fina filéer. Varva dem i en skål med purjon.
  2. Slå på dressingen och låt böcklingen dra någon timme innan den serveras.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 nyrökta böcklingar
  • ca 1 dl purjolök
Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk ljus fransk senap (1 tsk motsvarar 1 tsk gula senapsfrön)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?